ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ


Ακολουθεί η παράθεση των όρων που διέπουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του home-id.gr προς όλους εσάς που θα επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του και που σκοπό έχει την ενημέρωσή σας, σχετικά με τα δικαιώματα και υποχρεώσεις σας και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας στην αναζήτηση και απόκτηση των προϊόντων που επιθυμείτε να αγοράσετε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

Οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τα προϊόντα είναι ενδεικτικές και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να λειτουργήσουν δεσμευτικά για το home-id.gr. 
Τα χαρακτηριστικά και οι περιγραφές των προϊόντων, προέρχονται από τους συνεργάτες και τους προμηθευτές μας.
Το home-id.gr απαλλάσσεται κάθε ευθύνης όσον αφορά στην ισχύ του περιεχομένου τους. 


ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ 

 Tο home-id.gr επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να αναπροσαρμόζει τις τιμές, δεσμεύεται όμως να εφαρμόσει τις τιμές που εμφανίζονται στα προϊόντα τη στιγμή της παραγγελίας σας.


ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Κατά της διάρκεια της συναλλαγής δίνεται η δυνατότητα στον αγοραστή να επιλέξει το παραστατικό συναλλαγής που θα εκδοθεί και θα του αποσταλλεί, (απόδειξη λιανικής ή τιμολόγιο). Τιμολόγιο εκδίδεται σε εταιρείες και σε ελεύθερους επαγγελματίες, εφόσον συμπληρωθούν κατά την εγγραφή πελάτη τα εξής στοιχεία: Επωνυμία εταιρείας, ΑΦΜ, ΔΟΥ και Επάγγελμα για τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και το ότι είναι επιθυμητή η έκδοση τιμολογίου.


ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ


Έχετε τη δυνατότητα να ακυρώσετε μία παραγγελία, εφόσον δεν έχει αποσταλεί, καλώντας μας στο 2410 285447. Σε περίπτωση που η παραγγελία έχει αποσταλεί, θα πρέπει να ακολουθήσετε την διαδικασία Επιστροφής Μη Ελαττωματικών Προϊόντων.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

Τα προϊόντα που προωθούνται από τον δικτυακό μας τόπο είναι προϊόντα ποιότητας, επιλεγμένα από διεθνείς αγορές, και τα οποία πληρούν και φέρουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις από τους αρμόδιους φορείς. 

Το home-id.gr, αναγνωρίζοντας την έλλειψη της φυσικής επαφής του τελικού καταναλωτή με το επιλεγμένο προϊόν, εξασφαλίζει το δικαίωμα επιστροφής του προϊόντος που παραγγείλατε, πληρώσατε και παραλάβατε εντός 20 ημερών με επιστροφή χρημάτων. 

Παρ’ ότι ο δικτυακός τόπος του home-id.gr καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσω της πληρότητας των περιγραφών των προϊόντων που αναρτά στις σελίδες του, είναι πιθανό να μην καλύπτονται οι προσδοκίες του τελικού αποδέκτη από το προϊόν της επιλογής του. 

Για τους παραπάνω λόγους, σας παραθέτουμε τους όρους και τους τρόπους επιστροφής μη ελαττωματικών προϊόντων όπως περιγράφονται παρακάτω ως ακολούθως:. 

ΟΡΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΗ-ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ο πελάτης έχει το δικαίωμα να επιστρέψει την παραγγελία του εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή της, χωρίς να αιτιολογήσει το λόγο της επιστροφής. Σε αυτή τη περίπτωση η επιστροφή γίνεται με ευθύνη και έξοδα του πελάτη και η εταιρία μας δεσμεύεται σε επιστροφή του ποσού της παραγγελίας εντός 14 ημερών από την παραλαβή της επιστροφής. 

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης εντός των 14 ημερών είναι να μην έχει χρησιμοποιηθεί το προϊόν, να μην έχει αφαιρεθεί καμία σήμανση (π.χ. αυτοκόλλητα, σήμανση μάρκας κλπ). Επίσης, θα πρέπει όλα τα είδη να επιστραφούν στην κατάσταση που παραλήφθηκαν χωρίς φθορές, χωρίς κανένα ελάττωμα, πλήρη και εντός της συσκευασίας τους (για τα είδη που παραλαμβάνονται σε ειδική συσκευασία -π.χ. εύθραυστα προϊόντα- θα πρέπει να επιστρέφονται εντός των ειδικών συσκευασιών τους).

Σημαντικό είναι επίσης η επιστροφή να συνοδεύεται από τα παραστατικά αγοράς (απόδειξη λιανικής / τιμολόγιο πώλησης).

Πριν από κάθε επιστροφή συνίσταται να προηγηθεί συνεννόηση με το τμήμα επιστροφών του home-id.gr. 
 

Η επιστροφή των χρημάτων γίνεται με τον ίδιο τρόπο που έγινε η πληρωμή της παραγγελίας. Σε περίπτωση πληρωμής της παραγγελίας με αντικαταβολή courier, ο πελάτης μαζί με το αίτημά του για επιστροφή χρημάτων θα πρέπει να μας ενημερώσει και με έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού.

ΟΡΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα ελαττωματικά προϊόντα που αγοράσατε λόγω αποδεδειγμένης υπαιτιότητας του home-id.gr, (π.χ. κατεστραμμένα κατά την μεταφορά) ή λόγω ελαττώματος του προϊόντος, (λειτουργίας ή ποιότητας) και να ζητήσετε την αντικατάσταση, επισκευή ή επιστροφή χρημάτων. 

Σε όλες τις περιπτώσεις που σχετίζονται με επιστροφές ελαττωματικών προϊόντων, ο τελικός καταναλωτής έχει την επιλογή είτε εξ αρχής να μην αποδεχτεί την παραλαβή του προϊόντος, είτε, αφού έχει παραλάβει, να επιστρέψει το προϊόν, εντός 20 ημερών από την ημέρα της παράδοσης και παραλαβής του. 

Στην περίπτωση που το προϊόν εμφανίσει λειτουργικό ελάττωμα μετά την πάροδο των 20 ημερών, το οποίο καλύπτει η εγγύηση του προϊόντος και εφόσον η εγγύηση έχει δοθεί από το home-id.gr ή από την κατασκευάστρια εταιρεία ή τον επίσημο αντιπρόσωπό του, ο τελικός καταναλωτής έχει δικαίωμα να ασκήσει τα δικαιώματά του όπως αυτά διατυπώνονται στα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν κατά το χρονικό της παραλαβής του και που προσφέρονται από την εγγύηση. 

Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή είναι εφικτή υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις: 

α) Έχετε επικοινωνήσει με το τμήμα επιστροφών για νέες αγορές.
β) Το προϊόν δεν έχει χρησιμοποιηθεί και συνοδεύεται από την αρχική του συσκευασία.
γ) Το προϊόν συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα έγγραφα, που αποδεικνύουν την συναλλαγή (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ) ή παραστατικό συναλλαγής και εγγύηση.

Στην περίπτωση επιστροφής ελαττωματικών προϊόντων, το κόστος μεταφοράς της επιστροφής επιβαρύνει την εταιρεία μας.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε πρόθυμοι να εξυπηρετήσουμε τον τελικό καταναλωτή.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

Το home-id.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τoυς όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγών με την υποχρέωση να ενημερώνει το παρόν κείμενο για οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη στους όρους. Οι όροι χρήσης μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή και χωρίς καμία προειδοποίηση.